Vendsyssel FestivalSkandinaviens største
klassiske musikfestival


Sommeren 2017
57 koncerter
Danske og internationale kunstnere
Fredag 14. august kl. 19.30 Frederikshavn Kirke

Arrangør: Vendsyssel Festivals Styrelse

AFSLUTNINGSKONCERT
NATI ONAL YOUTH STRING ORCHESTRADirigent: Damian Iorio - Christina Åstrand, violin
På mindre end 20 år er National Youth String Orchestra (NYSO) blevet en af Storbritanniens mest prestigefyldte uddannelsesorganisationer for talentfulde unge strygere op til 21 år. NYSOs kendetegn er den enestående coaching, der stilles til rådighed af et dedikeret team af professionelle musikere med erfaring fra kammerorkestre som f.eks. Academy of St. Martin in the Fields, og dets nuværende musikchef, Damian Lorio. 
NYSO er grundlagt i 1995 af Viviane Ronchetti og har haft den nu 90-årige Sir Neville Marriner CBE som protektor og dirigent ved flere lejligheder — bl.a. ved NYSOs 10 og 15 års jubilæumskoncerter i London og ved koncerter på øerne Capri og Ischia, Italien, på invitation af William Walton Trust.
Christina Åstrand er en af de mest bemærkelsesværdige violinister i Skandinavien. Hun begyndte at spille som 4-årig efter Suzukimetoden. Som 13- årig blev hun optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, og  kun 22 år gammel blev hun koncertmester i DR Symfoniorkestret. Efter konservatoriet i Århus studerede hun i Paris hos Gérard Poulet, inden hun afsluttede med sin solistdebut i 1990. Christina Åstrands repertoire inden for både solokoncerter og kammerværker spænder fra de klassiske mesterværker til helt nye kompositioner. Hun er blandt de få violinister i verden, der mestrer Violinkoncerten af den nyligt afdøde György Ligeti.

Billetpris: 175 kr.
Program: Værker af Elgar, Vaughan-Williams, Ludolf Nielsen og Carl Nielsen
 
 
    Welcome                     Wilkommen

Nyhedsbrev
Jeg ønsker at modtage Vendsyssel Festivals nyhedsbrev:

Køb billetter
Billetter kan købes ved indgangen fra 45 min. før koncerterne begynder. Der mulighed for på forhånd at købe billet til alle festivalens koncerter på www.vendsysselbilletten.dk eller på et af turistbureauerne.
Læs mere

Støt Vendsyssel Festival og bliv medlem af venneforeningen.  
Læs mere