Vendsyssel FestivalSkandinaviens største
klassiske musikfestival


Sommeren 2016
61 koncerter
Danske og internationale kunstnere
Kom til Nordjylland og nyd klassisk musik

Vendsyssel Festivalen byder hvert år på koncerter med kunstnere af høj musikalsk kvalitet. Koncerterne holdes i Vendsyssels smukke omgivelser, og koncertgængere får samtidig mulighed for at stifte bekendtskab med en række af Vendsyssels spændende kirker og koncertsteder.

Programmet i år byder på spændende danske og internationale musikere og sangere - både nye navne og gamle kendinge fra tidligere år.
Vi byder velkommen til Vendsyssel Festival 2016, som ligger fra 6. juli - 19. august. Vi ses til koncert!


VENDSYSSEL FESTIVAL 2016  Se alle koncerterne herGrønt Kort eller Blåt Kort
Hvis du efter at have studeret årets koncertoversigt planlægger at overvære flere end blot nogle få af sommerens koncerter, vil det være en økonomisk fordel for dig at købe et grønt eller blåt kort.

Grønt Kort koster 600 kr og giver dig fri adgang til alle koncerter. 
Blåt Kort koster 1000 kr og giver fri adgang til alle koncerter for dig og en ledsager. 

Læs mere om kortene og mulighederne for at købe billetter til Vendsyssel Festivalens koncerter.Programændring for operakoncert
Tirsdag den 16. august skulle der i Hjørring Gymnasiums Festsal have været operakoncert med Gitta-Maria Sjöberg, Visti Hald og Ulrik Stærk, men Vendsyssel Festival har nu fået besked om at tenoren Visti Hald er blevet syg og hasteindlagt på Frederiksberg Hospital. Han er derfor ikke i stand til at optræde i Hjørring.

Koncerten gennemføres nu med et lidt ændret program alene med Gitta-Maria Sjöberg og Ulrik Stærk.

På programmet vil foruden mange operaarier stadig være fem digte af HKH Prins Henrik, til musik af komponisten Matti Borg.  

Gitta-Maria Sjöberg har i en årrække været solist i Den Kgl. Opera i København ligesom hun har været gæstesolist rundt i verden. 

Ulrik Stærk er meget efterspurgt som solist og akkompagnatør.

Der venter således stadig en stor operaoplevelse.

 


Europas bedste festivaler hædret med EFFE Label 2015-2016

EFFE står for ”Europe for Festivals / Festivals for Europe” og er på initiativ af European Festivals Association (EFA) Europa-Kommissionens pilotprojekt med det formål at skabe en fælles europæisk platform for festivaler inden for kulturområdet.

Vendsyssel Festival blev I 2014 tildelt retten til i 2015 og 2016 at anvende EFFE Logoet.

Tildelingen blev givet af European Festivals Association, som består af festivaler, der opfylder bestemte kriterier: Festivalen skal have et højt kunstnerisk niveau og en væsentlig betydning både lokalt, nationalt og internationalt. Vendsyssel Festival er meget beæret over at være blandt de festivaler i Europa, der kan opfylde disse kriterier. 

 
    Welcome                     Wilkommen

Nyhedsbrev
Jeg ønsker at modtage Vendsyssel Festivals nyhedsbrev:

Køb billetter
Billetter kan købes ved indgangen fra 45 min. før koncerterne begynder. Der mulighed for på forhånd at købe billet til alle festivalens koncerter på www.vendsysselbilletten.dk eller på et af turistbureauerne.
Læs mere

Støt Vendsyssel Festival og bliv medlem af venneforeningen.  
Læs mere