Vendsyssel Festival
Nyhedsbrev Nr. 1, 3. årgang, 201
           
Skal du med til Vendsyssel Festivalens åbningskoncert i Musikkens Hus?
Som noget ganske utraditionelt vil Vendsyssel Festival 2014 blive åbnet syd for Limfjorden. Det sker, fordi vi har fået en unik mulighed for at benytte Musikkens Hus som ramme for en storslået koncert og dermed give festivalens trofaste publikum mulighed for at indtage huset på havnefronten i Aalborg.


Nordjyllands nye attraktionLørdag den 29. marts sker det endelig! Musikkens Hus i Nordjylland (Aalborg) åbner og skal fremover være et sted, hvor folk mødes om store musikalske oplevelser. 

Huset har været længe undervejs, men nu står det der med udsigt over Limfjorden og med mere end 20.000 m2 fordelt på ni plan. Musikkens Hus består af bl.a. fire koncertsale med plads til 1.298 siddende publikummer, en indbydende restaurant, en spændende foyer samt undervisnings- og administrationsfaciliteter.

De faste beboere er Aalborg Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatoriums Aalborgafdeling, Aalborg Universitets musikuddannelser, Center for Dansk Jazzhistorie, Musikkens Spisehus samt Musikkens Hus’ egen virksomhed.

Tanken er, at samlingen af uddannelses-, forsknings- og kulturinstitutioner vil udmønte sig i nye og utraditionelle samarbejder. Med blandingen af beboere forventer man, at huset vil summe af liv og lyd til gavn for både beboere og besøgende. Og med fire sale, der er akustisk optimerede til deres specifikke formål, vil huset rumme et hav af forskellige arrangementer.

Læs mere om den nye attraktion i Nordjylland på www.musikkenshus.dk 


Med Blåt eller Grønt kort til Vendsyssel Festival får du STOR rabat
Med Blåt og Grønt kort til Vendsyssel Festival har du som altid fri adgang til alle koncerter – med en enkelt undtagelse. Åbningskoncerten er arrangeret i samarbejde med Aalborg Symfoniorkester. Derfor skal alle – også indehavere af Vendsyssel Festivals Blåt og Grønt Kort – løse billet til denne koncert via billetkontoret i Musikkens Hus.  Billetsalget er allerede i gang, og vi forventer stor interesse for koncerten og anbefaler, at man allerede nu sikrer sig billet.

Ordinær billetpris til denne koncert er følgende: A: 215 kr., B: 170 kr. og C: 145 kr. plus gebyr på 20 kr. Billetterne sælges ved online salg via www. musikkenshus.dk og www.billetboxen.dk

Har du et Blåt eller Grønt kort til Vendsyssel Festival 2014, kan du løse billet til koncertsalens A-afsnit mod betaling af KUN kr. 50 pr. billet (plus billetgebyr på kr. 20) og til B- og C-afsnit UDEN BETALING (dog betales billetgebyr på kr. 20).

Kortholdere skal forudbestille billetter telefonisk på 60 20 30 00 og skal oplyse navn og kortnummer. Billettelefonen er åben mandag til lørdag kl. 10.00 - 17.00

Gyldigt Blåt og Grønt Kort skal forevises ved køb/afhentning af billetter i billetkonteret for at opnå den fordelagtige pris.

Bestilte billetter bedes afhentet hurtigst muligt, men kommer man langvejs fra, er absolut sidste frist lørdag den 29. juni, hvorefter uafhentede billetter sættes i salg.

Læs mere om Blåt og Grønt kort på vores hjemmeside
her


Program for festivalen snart på gaden
Det samlede program for festivalens 44. sæson er nu klart. Koncertlisten kan ses på www.vendsysselfestival.dk. Det trykte program med præsentation af koncerter, kunstnere og spillesteder forventes at udkomme i maj.

Vi er stolte dette års samlede program med mange flotte og spændende koncerter, hvoraf vi allerede har omtalt nogle i sidste nyhedsbrev. Af hensyn til nye læsere gentager vi de store linjer.Ved åbningskoncerten dirigeres Aalborg Symfoniorkester af den italienske dirigent Oleg Caetani og den italienske pianist Roberto Prosseda vil være solist på Piano-Pédalier (dobbelt flygel).

Det bliver første gang, man i Danmark kan opleve pedalflyglet, hvor Roberto Prosseda med en sindrig pedalmekanik skal traktere 2 flygler i værker af blandt andre Charles Gounod.

Der også blive lejlighed til at opleve det nye koncertorgel i Musikkens Hus med Aalborgs egen domorganist Erling A. Thomsen ved tangenterne i Léon Boëllmanns monumentale Fantaisie Dialoguée, der ganske vist begynder fredeligt, men udvikles og slutter i unik pomp og pragt. 

Udover den stort anlagte åbningskoncert, byder Vendsyssel Festival 2014 på en perlerække af nationale og internationale stjerner.

Se programmet på
 www.vendsysselfestival.dk
www.facebook.com/vendsysselfestival 


Kan du ikke vente?


Trods fuglekvidder og grønne spirer må vi sande, at der er længe til åbningen af Vendsyssel Festival den 2. juli.

Kan du ikke vente så længe, byder Hjørring Musikforening på to flotte koncerter i løbet af foråret. Den første er allerede søndag den 16. marts med Copenhagen Piano Quartet og den næste er søndag den 6. april med Modern Tango Quintet.
Læs mere om kunstnerne og tid og sted for koncerterne her

Husk at fremvisning af dette nyhedsbrev eller Blåt/Grønt kort fra 2013 giver rabat ved køb af billet til balletforestillingen.


Husk
Kender du andre som vil være interesseret i at modtage Vendsyssel Festivals Nyhedsbrev fremover – og få del i overraskelserne - så videresend gerne. Tilmelding til Nyhedsbrevet kan ske via www.vendsysselfestival.dk 

Vendsyssel Festival | Læs mere på www.vendsysselfestival.dk
Mød os på Facebook
Afmeld nyhedsbrev på www.vendsysselfestival.dk