VENDSYSSEL FESTIVAL

Om Vendsyssel Festival

VENDSYSSEL FESTIVAL

2023

Ideen bag Vendsyssel Festival

Vendsyssel Festival blev grundlagt i 1970 af en kreds af organister og turistfolk fra den vestlige del af Vendsyssel. De fandt, at det ville være en god ide at samordne al PR for de koncerter, der allerede fandt sted i landsdelen. I løbet af få år kom hele Vendsyssel med i arrangementet, og festivalen voksede til at blive Skandinaviens største samlede musikarrangement med klassisk musik.

Der afholdes årligt 50 – 60 koncerter fordelt på over 40 forskellige koncertsteder i landsdelen. Af disse koncerter arrangeres 10 -12 koncerter hvert år af den valgte ledelse (kaldet Styrelsen) for festivalen. De resterende koncerter arrangeres af en række organister, menighedsråd og andre personer i landsdelen.
Festivalens styrelse koordinerer alle koncerter og står for at udarbejde brochurer, plakater og programbilletter samt den generelle PR for festivalen, ligesom man organiserer billetsalg, salg af partoutkort m.v. til alle koncerter.

Festivalens øverste myndighed er Repræsentantskabet, der består af den siddende styrelse, alle arrangører, der har lavet koncerter i festivalen de sidste 3 år, festivalens revisorer, en repræsentant for Vendsyssel Festival Venner og en repræsentant for hver af de tilskudsgivende kommuner.
Festivalens styrelse vælges af repræsentantskabet.

Faktaboks

VENDSYSSEL FESTIVAL
Oprettet 1970

HJEMSTED
Jørgen Boe (formand)
Perikumvej 18
9800 Hjørring

STYRELSEN
10 medlemmer

REPRÆSENTANTSKAB

Vendsyssel Festival 2024 – Skandinaviens største festival for klassisk musik!