VENDSYSSEL FESTIVAL

Jubilæumsbog – 50 år

Vendsyssel Festivals Jubilæumsbog 50 år
– læs mere herunder

MUSIK · NATUR · MENNESKER
50 ÅR MED VENDSYSSEL FESTIVAL
af Tore Mortensen – med personlige bidrag af en række af festivalens aktører

© Tore Mortensen 2020
ISBN: 978-87-972625-0-4

Udgivet af Styrelsen for Vendsyssel Festival
Oplag: 1.200 eks.
Sats og layout: Allan Hartmann Johansen, Omedia Grafisk, www.omedia.dk
Tryk: Vendia Grafisk, www.vendia.dk
1. udgave 1. oplag 169 sider

Inkl. 2 cd´er med optageler fra koncerter

Med sine 50-60 koncerter hver sommer er Vendsyssel Festival en af Europas største og mest levedygtige musikfestivaler. Det er så meget mere imponerende i betragtning af, at festivalen er – og altid har været – ledet og organiseret af frivillig, ulønnet arbejdskraft.

Vendsyssel Festival kan i 2020/21 fejre sit 50 års jubilæum, og i denne bog fortælles om visionerne for festivalen, dens spæde start og videre udvikling de efterfølgende 50 år.

Det er en succeshistorie, som dog også rummer fortællinger om konflikter og forbitrede stridigheder. Men først og fremmest er det en historie om det særlige samspil mellem musikken, den smukke nordjyske natur og menneskene – musikerne såvel som det trofaste publikum – som gør Vendsyssel Festival til en helt særlig kulturel institution.

Vendsyssel Festivals Styrelse ligger inde med en enorm samling med koncertoptagelser fra årene 1971 til 2019. De tidligste optagelser blev til i et samarbejde mellem sognepræst i Brønderslev Kirke, Henning Kristensen, og Gorm Back Pedersen, organist i Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring og mangeårigt medlem af Vendsyssel Festivals Styrelse. De efterfølgende optagelser fra de seneste 23 år stammer fra DR’s transmissioner fra koncerterne. Det er optagelser fra disse to samlinger, man vil kunne høre på de medfølgende CD’er.

Bogen koster 200 kr. inkl. 2 cd´er – levering (til din adresse) koster 50 kr.

GÅ TIL WEBSHOP